Veelgestelde vragen

Zit uw vraag er niet tussen? Stel hem gerust via het contactformulier!

Algemeen

Wanneer u de inkijk in uw woning wilt beperken kunt u hiervoor glas in lood en/of gebrandschilderde ramen gebruiken. Deze kunnen direct in de sponning worden geplaatst of als raamhanger voor het raam worden gezet. Een houten of een metalen frame om de voorzetramen is ook mogelijk.

Wanneer wij uw glas in lood terugplaatsen kunnen wij uiteraard ook het andere glas voor u plaatsen. Tevens kunnen wij zorg dragen voor nieuwe houten ramen / kozijnen.
De meeste panelen kunnen worden ingebouwd tussen isolatieglas. Het glas in lood wordt uit elkaar gehaald, waarna de maten iets worden ingenomen. Hierna wordt het paneel gerestaureerd en ingebouwd tussen isolatieglas.

Om de prijs te kunnen bepalen voor het maken van een nieuw glas in lood raam moet er eerst worden gekeken naar wat voor vormgeving er moet worden toegepast en welke glassoort er gebruikt gaat worden. U kunt een schets of foto sturen en de maten invullen op ons contactformulier, maar wij kunnen natuurlijk ook voor u ontwerpen. U kunt hiervoor inspiratie opdoen uit onze foto en ontwerpcollectie, die wij desgewenst bij u thuis of op ons atelier kunnen doornemen.

Restauratie

Aan de hand van de volgende criteria kunt u vaststellen dat uw glas in lood aan restauratie toe is:

  • De ramen zijn uitgezakt en staan bol.
  • Het lood is wit uitgeslagen en verteerd.
  • Het lood is gescheurd bij de soldeerpunten.
  • Het paneel rammelt als u op de glaasjes tikt.

Om een prijsopgave te kunnen maken hebben wij de volgende gegevens van u nodig:

  • Een foto van het glas in lood inclusief het kozijn.
  • De maten van elk raam (breedte x hoogte).

Deze gegevens kunt u versturen door het contactformulier in te vullen, maar we kunnen natuurlijk ook langskomen voor het maken van een vrijblijvende offerte.